Sportvereniging De Breuly
Evenementen
<< Juli 2018 >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordLid worden?

» Klik hier «


Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Gebruikers Online
» Gasten online: 5

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 145
» Nieuwste lid: Anouk Schepers
Twitter ZV de Breuly
Waterpolo Mini Polo
             

Op deze pagina vindt je alles wat met het miniwaterpolo bij De Breuly uit Zevenaar te maken heeft. Wij hopen dat je na het lezen van deze informatie net zo enthousiast over het miniwaterpolo bent als wij al zijn!

Minipolo in een notedop

In het gehele Waterpolojeugdplan van de KNZB (waarvan het Minipolo het fundament is) wordt het principe van spelend leren gehanteerd. Het spel staat centraal, (nog) niet de vaardigheden. Die worden 'automatisch' geoefend in allerlei spelvormen. Hoewel de basiselementen hetzelfde zijn als bij het 'gewone' waterpolo, mag bij Minipolo (bijna) alles. Zo is het toegestaan de bal met twee handen te spelen, hebben de teams geen keeper en mogen de kinderen staan. De scheidsrechter (bij het Minipolo 'spelleider' genaamd) treedt eigenlijk alleen op om het spel zo leuk mogelijk te laten verlopen.
Er wordt gespeeld op verkleinde speelveldjes en met aangepast materiaal (doel, bal, speelveld). Er zijn drie leeftijdscategorieŽn onder de 12 jaar, waarbij voor elke categorie een aangepaste spelvorm (+ dito spelregels) geldt en de 'lat' steeds een tikje hoger wordt gelegd. Omdat het voor kinderen betrekkelijk moeilijk is in het complexe 7 tegen 7-waterpolospel het overzicht te behouden en omdat het voor hen aantrekkelijk is veel aan de bal te zijn, is er gekozen voor een opzet met kleinere ploegen die geleidelijk in omvang toenemen.
Hierdoor krijgen de kinderen meer gelegenheid de waterpolo-vaardigheden spelenderwijs onder de knie te krijgen. Uiteraard zal er dan wel de nodige aandacht moeten worden besteed aan het verbeteren van de zwemvaardigheid, omdat dit in een later stadium tot het 'basispakket' van een waterpoloŽr behoort.

Foto's van de mini-polo toernooien seizoen en de andere activiteiten (disco, instuif, kamp) 2009/2010 klik hier
Foto's van eerdere seizoenen zijn hier te vinden.

Momenteel heeft De Breuly drie teams n.l. pupillen 1, pupillen 2 en pupillen 3. Allen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar.
Voor een uitgebreide omschrijving van de regels klik hier.

CategorieŽn

Pupillen 3 (6-7 jaar*) Een zeer klein ondiep speelveld met kleine doeltjes (120 cm. lang) en ploegjes van drie kinderen. De wedstrijden vinden alleen plaats in toernooivorm.

Pupillen 2 (8-9 jaar*) Een zeer klein diep speelveld met kleine doeltjes en ploegjes van vier kinderen. Ook hier vinden de wedstrijden plaats in toernooivorm.

Pupillen 1 (10-11 jaar*) Een verkleind speelveld met verkleinde doeltjes in ploegjes van vijf kinderen. De wedstrijden worden zowel in toernooivorm als in competitieverband gehouden.

*= de leeftijdsgrenzen worden flexibel toegepast