Reddingsbrigade Wedstrijden & Diploma’s

Wedstrijden

Reddingsbrigade “De Breuly” beschikt ook over een wedstrijdploeg. De zwemmers van de ploeg doen mee aan verschillende wedstrijden door heel Nederland en in het buitenland.

Daarnaast gaat er eens per jaar een aantal leden op strandwacht aan de kust in Nederland.

Lid worden?

Om lid te worden van het wedstrijdteam van reddingsbrigade “De Breuly” moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • Je moet lid zijn van de reddingsbrigade.
  • Minimaal in het bezit zijn van brevet 2 of Junior Redder 2.
  • Regelmatig meetrainen.

Wat doet de wedstrijdploeg?

De wedstrijdploeg van reddingsbrigade “De Breuly” traint twee keer per week in het zwembad en doet regelmatig mee met wedstrijden. Voorbeelden hiervan zijn: Nationale en internationale wedstrijden in Nederland, regionale wedstrijden, marathons en Nederlands kampioenschappen voor zowel ploegen en individuën. En natuurlijk de G-Z-G Cup.

De G-Z-G Cup is een ocean events wedstrijd die gehouden wordt op het recreatiegebied de bijland in de buurt van Tolkamer. Deze wedstrijd wordt door sporters van “De Breuly” zelf georganiseerd.

Diploma’s

De diploma’s van de Reddingsbrigade (Junior Redder, Zwemmend Redder en Lifesaver) zijn bedoeld voor jong en oud. Tijdens de zwemlessen wordt geleerd hoe te handelen wanneer men zelf in nood komt en hoe hulp geboden kan worden aan anderen die in nood zijn. Het is wenselijk dat de leerling in het bezit is van het zwemdiploma B. De diploma’s van de Reddingsbrigade zijn ideaal voor iedereen die na het Zwem-ABC willen blijven zwemmen.

Na het behalen van de diploma’s Junior redder, zwemmend redder en lifesaver, kun je nog verder zwemmen. Nadat je eigen vaardigheden op peil zijn, oefen je diverse casuïstiek, train je om te gaan met hulpverlening per boot en ben je actief bij diverse evenementen. Een mooie uitdaging voor hen die het geleerde in praktijk willen brengen, Met het diploma Lifeguard Open Water kun je verkort je opleiding Lifeguard Beach en Pool behalen.

Onze zwemlessen worden gegeven op dinsdagavond en zaterdagochtend. Deze zwemlessen worden verzorgd door gediplomeerde instructeurs en aspirant-instructeurs. Al deze mensen zijn sociaal veilig bezig.

Contact en aanmelden

E-mail voor algemene vragen: secretaris-rb@debreuly.nl
E-mail voor ledenadministratie Reddingsbrigade/ZwemABC : Ledenadministratie-rb@debreuly.nl

De Reddingsbrigade “De Breuly” wordt gesponsord door: SIDN en Life-Line-Trainingen

SIDN.nl