Zwemvaardigheid & Snorkelen

De zwemvereniging De Breuly zorgt voor een vergroting van de zwemvaardigheid na het behalen van het C-diploma. Zeker voor jonge kinderen is het raadzaam om na de zwemlessen nog regelmatig te blijven zwemmen om hun zwemtechniek op pijl te houden.

Zwemvaardigheid

Bij de opleiding zwemvaardigheid worden o.a. de slagen die zijn aangeleerd bij de diploma’s A/B/C verder uitgebouwd, het accent komt echter meer te liggen bij de technische uitvoering van de slagen.
Zwemvaardigheid 1 sluit perfect aan op het C diploma. Er wordt o.a. met kleding (onder water) gezwommen en alle technieken van de zwemslagen worden nog eens geoefend. De zwemvaardigheidslessen worden 1 x in de week aangeboden en de lessen duren 45 minuten.

Diploma’s

Er zijn drie zwemvaardigheidsdiploma’s (zwemvaardigheid 1, 2 en 3).
Elk van deze diploma’s bestaat uit een aantal zwemslagen (schoolslag met onderwater zwemmen, borstcrawl, rugcrawl, samengestelde rugslag en vlinderslag) en een aantal algemene vaardigheden (hurksprong, hoekduik, bordjes duiken, zwemmen met een bal en wrikken).
Er bestaan ook nog aparte diploma’s die naast de zwemvaardigheidsdiploma’s behaald kunnen worden namelijk:
snorkelen 1, 2 en 3
balvaardigheid

Snorkelen

Heb je zin om te leren snorkelen? Ook daarvoor kun je terecht bij De Breuly. Het snorkelen is bestemd voor kinderen die minimaal in het bezit zijn van een B diploma. Leren snorkelen is bij uitstek geschikt voor kinderen die graag ook de wereld onder water willen leren kennen!
Het snorkelen begint met het leren omgaan met de snorkel, duikbril en zwemvliezen. Na het leren snorkelen worden vaardigheden aangeleerd als hoekduik maken, voorwerpen opduiken en bril klaren.

Beheers je alle technieken dan kan je afzwemmen voor 3 snorkeldiploma’s.

Lestijden

De zwemlessen worden gegeven op dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.15 uur en woensdag van 18:45 tot 19:30 uur.

Aanmelden

Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met Lieke Donkers via mail zwemvaardigheid@debreuly.nl