Zwem ABC

Sportvereniging “De Breuly” geeft zwemlessen voor jong en oud. Het is belangrijk dat iedereen kan zwemmen, zeker in zo’n waterrijk land als Nederland.

Zwem ABC

De zwemlessen worden gegeven volgens het Zwem-ABC, dit staat voor Aanleren zwemmen, Beter leren zwemmen en Compleet leren zwemmen. Het zwemtraject is er sterk op gericht de leerlingen vanaf het begin al vertrouwd te maken met water. Bij het Zwem–ABC is veel aandacht voor het veilig zijn in het water.
Leerlingen beheersen in de eerste fase nog niet de techniek van een zwemslag, maar leren stapsgewijs toch al hoe ze zichzelf kunnen redden. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder zwemdiploma vaardiger worden.

Lestijden

 • Zaterdag
  • 1e uur: 08:30 – 09:00
  • pauze: 09:00 – 09:15
  • 2e uur: 09:15 – 09:45
 • Dinsdag
  • 1e uur: 18:30 – 19:00
  • pauze: 19:00 – 19:15
  • 2e uur: 19:15 – 19:45

Het 1e en 2e lesuur bestaan uit 30 minuten les en 15 minuten spelen (pauze). De leden die het 1e uur les hebben, spelen dus na de les en de leden die het 2e uur les hebben, spelen voor de les.

Eisen zwemdiploma’s

Hieronder staat een verwijzing naar de eisen van de zwemdiploma’s versie december 2017

Onze zwemlessen

Tot en met het A-diploma hebben kinderen twee keer per week les. Gemiddeld duurt dit anderhalf jaar. Wij maken geen gebruik van de easyswim.
Voor het B- en C-diploma hebben kinderen één keer per week les, op dinsdag tijdens het eerste uur (B), tijdens het tweede uur (C) of op zaterdag tijdens het tweede uur (B en C). Het B-diploma duurt gemiddeld een half jaar, evenals het C-diploma.
De groepsgrootte is maximaal 9 kinderen. Onze instructeurs zijn  vrijwilligers die gediplomeerd zijn om zwemles te geven. Vaak worden zij ondersteund door aspirant-instructeurs, waardoor wij veel aandacht de kinderen kunnen geven (vaak meerdere instructeurs op 9 kinderen en de mogelijkheid om kinderen individueel aandacht te geven, indien nodig).

Voortgang

Iedere eerste dinsdag van de maand is het kijkles, waarbij ouders/verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s welkom zijn om de vorderingen van de leerlingen te zien, direct aan het bad.
Mochten er tussentijds vragen zijn, dan kunt u dat aangeven bij onze gastvrouw die in de hal van het zwembad zit en haalt zij de instructeur om uw vragen te beantwoorden.

Aanmelden

Hieronder vindt u het aanmeldformulier. Voor vragen kunt u altijd mailen naar zwemabc@debreuly.nl of bellen met Janneke Koster Tel. 0316-843765 (tussen 20:00 en 21:00). Op deze manier kunt u uw kind ook afmelden voor de wachtlijst van het Zwem ABC.

Indien u of uw kind al over het zwemdiploma A of B beschikt, is het uiteraard mogelijk om in te stromen bij diploma B of C.

Aanmeldformulier wachtlijst

  Bij het verzenden van het formulier geeft u ons toestemming de ingevulde gegevens te gebruiken voor de wachtlijst van De Breuly. Wij zullen deze gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan de eerder genoemde wachtlijst.

  Wachtlijst

  Wij hanteren een wachtlijst waarvoor geen minimumleeftijd geldt. Aan de wachtlijst zijn geen kosten verbonden.
  Bij het oproepen voor de eerste zwemles kijken wij enerzijds naar de wachtlijst (hoe lang staat een kind hierop), maar houden we anderzijds ook rekening met de leeftijd van de kinderen op de wachtlijst: wij roepen kinderen in principe niet op als ze jonger zijn dan 4,5 jaar, maar proberen ze in elk geval op te roepen voor ze 5,5 jaar zijn.
  Wij roepen twee keer per jaar een nieuwe groep op voor het eerste uur en een nieuwe groep voor het tweede uur.
  De eerste groep waarin ruimte is, start na de zomer van 2023.

  Kosten

  De inschrijfkosten (niet voor de wachtlijst, maar bij de start van het lidmaatschap, dus al de zwemlessen daadwerkelijk beginnen) bedragen eenmalig € 10,00.
  De contributie bedraagt € 64,00 per kwartaal, voor twee keer per week zwemles (inclusief lidmaatschap van de vereniging).
  Na het afzwemmen voor A (zoals hierboven vermeld na gemiddeld anderhalf jaar), gaat uw kind één keer per week zwemles krijgen en dan betaalt u € 43,50 per kwartaal. Wij incasseren per automatische incasso bij het begin van het kwartaal.
  De kosten van het afzwemmen bedragen € 10,00.