Het waterpoloseizoen 2021-2022 is in volle gang. De maatregelen van de overheid en de richtlijnen van de RIVM worden door De Breuly gevolgd en we verwachten dat iedereen die op bezoek komt bij De Breuly zich hier ook aan houdt. De basisregels van de overheid die voor iedereen gelden zijn ook onderdeel van het coronaprotocol van De Breuly.

Voor de wedstrijden zijn aanvullende protocollen geldig en voor onze locatie ‘Het Lentebad’ geldt tijdens de wedstrijden ook een op de locatie en situatie toegespitst protocol.
De algemene richtlijnen van de KNZB worden gevolgd en zijn op de volgende pagina te lezen: KNZB Corona wedstrijdprotocol waterpolo

Als het coronavirus is geconstateerd bij een sporter, begeleiding uit een waterpoloteam of official, dan blijf je thuis. Als je coronagerelateerde klachten hebt, blijf je thuis.
De onderstaande maatregelen gelden voor trainingen en wedstrijden waar De Breuly gastheer is in ‘Het Lentebad’.

  • Er moet een CoronaToegangsBewijs (CTB) in de vorm van een QR getoond (coronacheck app) worden bij binnenkomst van een zwembad;
  • De controle vindt plaats via de Corona check scanner op een mobiele telefoon (groen √ is toegang, rood X is geen toegang) en je moet jouw ID tonen.
    Je krijgt dus alleen toegang tot het zwembad als de scan van jouw QR code geaccepteerd wordt en je een geldige ID kan laten zien;
  • Bij iedere training en wedstrijd dien je jouw CTB/QR te laten scannen;
  • Er mag geen publiek bij de trainingen en wedstrijden aanwezig zijn;
  • Er is een dringend advies om 1,5 mtr afstand te houden. Wij nemen dit advies over en vragen jullie om je binnen in het zwembad aan deze afstand te houden als je niet in het water bent.

Bovenstaande maatregelen gelden voor alle leden van 18 jaar en ouder.
Leden die 17 jaar of jonger zijn hoeven geen QR code te laten scannen.
De CTB-plicht (coronatoegangsbewijs) geldt niet voor vrijwilligers die functioneel aanwezig moeten zijn, zoals trainers, coaches, officials.