Zwem ABC en Reddingsbrigade met nieuwe coronamaatregelen

By 17 oktober 2020 november 2nd, 2020 ZwemABC

Beste leden,

De nieuwe coronamaatregelen van de regering hebben ook voor onze vereniging een aantal consequenties. Gelukkig kunnen we blijven zwemmen, maar op sommige onderdelen zijn echter aanpassingen noodzakelijk.

Leszwemmen
Bij het les- en proefzwemmen is het niet langer toegestaan dat ouders/verzorgers de lessen als toeschouwer bezoeken. Dit zal ook betekenen dat de zitplaatsen in de hal met ingang van a.s. niet meer gebruikt kunnen worden tijdens onze zwemlessen.

Wij hebben n.a.v. de maatregelen van afgelopen 29 September vanuit Ataro te horen gekregen dat wij moeten schuiven in onze lestijden. Dit betekent dat vanaf a.s. Zaterdag 10 Oktober wij het volgende lesrooster zullen hanteren:

Les 1 08:30 – 08:55
Pauze/Spelen voor beide groepen 08:55 – 09:05
Les 2 09:05 – 09:30

Wij blijven de komende weken alternatieven bekijken en overleggen met Ataro om z.s.m. weer terug te kunnen naar de originele lestijden.

Diplomazwemmen
Ook het diplomazwemmen kan door ouders/verzorgers en/of grootouders helaas niet worden bijgewoond. Gelukkig mag het afzwemmen zelf wel doorgaan, zodat de diploma’s wel gewoon behaald kunnen worden.

Wij begrijpen de verwarring dat wij geen toeschouwers toestaan en dat Ataro dit wel toestaat. Als bestuur en technische commissie van reddingsbrigade de Breuly hanteren wij de richtlijnen van de Nationale Raad Zwemveiligheid

De NRZ schrijft het volgende op zijn website:
“Het diplomazwemmen kan door ouders/verzorgers en/of grootouders helaas niet worden bijgewoond. Gelukkig kan het afzwemmen zelf wel doorgaan, zodat de diploma’s behaald kunnen worden.”
Wij realiseren ons dat het heel erg jammer is dat je als ouder niet bij het afzwemmen van je kind kan zijn. Wij proberen te zorgen dat er toch een blijvende herinnering komt aan dit bijzondere moment.

Ophalen en wegbrengen
Wij willen u graag nogmaals vragen om met maximaal 1 ouder/verzorger te komen wanneer u uw kind wegbrengt of ophaalt van de zwemlessen. Kan uw kind alleen omkleden, wacht dan graag buiten of in de auto tot uw kind klaar is. Dit zorgt voor een betere doorstroom tijdens het ophalen en wegbrengen.

Denk hierbij graag ook aan de afstand tot onze vrijwilligers! Helaas zien wij dat de 1.5 meter tot onze vrijwilligers niet altijd gerespecteerd wordt.

Douches
Vanuit het Ataro Lentebad is er een nieuw beleid opgesteld omtrent het gebruik van de douches. De douches zijn gesloten.

Mondkapjes in het zwembad
Naar aanleiding van het landelijk advies voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes roepen ook de samenwerkende partijen in de zwembranche op om in hun (binnen)accommodaties gebruik te maken van niet-medische mondkapjes. Ataro verplicht het gebruik van mondkapjes tot en met de tribune (stenen muur) in de zwemzaal, zowel voor als na de training/les. Als huurder van de accommodatie volgen wij dit beleid.

Herhaling eerdere regels
De eerder gecommuniceerde regels gelden nog steeds;

  • Houdt te allen tijde minimaal 1,5meter afstand tot elkaar (meer info over uitzonderingen voor kinderen via https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen);
  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten, o.a. hoesten en/of neusverkouden en/of koorts en laat je testen;
  • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog;
  • De  looproutes Groen (in) en Rood (uit) blijven gehandhaafd;
  • De mandjes hoeven niet meer gebruikt te worden;
  • De hokjes hoeven niet meer schoongemaakt te worden;
  • Laat geen kleding hangen in de kleedhokjes, er is al een tekort aan kleedhokjes en zo kunnen er nog minder gebruikt worden;
  • Doe thuis alvast de zwemkleding aan voor het zwemmen;
  • Kleedkamer 3 en 4 kunnen weer gebruikt worden na het zwemmen;
  • De toiletten zijn alleen beschikbaar in de zwemzaal.

Alvast bedankt voor uw begrip!

Met vriendelijke groet,
Sander de Boer
Secretaris RB De Breuly